Onze cursussen

Kies hier wat je graag wil leren

Data analyse met R

Creëer meer tijd voor Data Analyse door het automatiseren van gegevensmanipulatie met R.

Over de cursus

Zakelijke en data-analisten bevinden zich vaak in de situatie dat ze gegevensbestanden uit meerdere bronsystemen samenvoegen voordat ze hun analyses kunnen starten. Sommige van deze datamanipulaties zijn eenmalige acties, andere moeten in de loop van een jaar meerdere malen herhaald worden.

Bijgevolg merken veel analisten dat ze het grootste deel van hun werkdag besteden aan de vermoeiende voorbereidingen voor de analyses, in plaats van aan de analyse zelf en de presentatie van de bevindingen. Het is ook werk dat moeilijk in een tijdsbestek te plaatsen is.... hoeveel tijd heb je nu effectief nodig?

Tijdens deze training leer je hoe je de programmeertaal R kunt gebruiken om de gegevenscombinatie en het transformatieproces te automatiseren, waardoor je effectief tijd vrijmaakt voor analyse. We leren je ook hoe je je eigen gegevens kunt analyseren met behulp van R en hoe je de conclusies kunt delen met uw collega's, uw "interne" klanten.

Programma

  • Je leert je eigen gegevens op een gestructureerde en automatische manier te verzamelen, te combineren en te transformeren.

  • Je maakt in je werkdag tijd vrij om je te concentreren op wat echt belangrijk is: de analyse.

  • Je maakt het je gemakkelijker om analyses te herhalen met nieuwe gegevens.

  • Je leert hoe je analyses kunt verspreiden in de vorm van PDF-rapporten, PowerPoint-presentaties en HTML-dashboards.

Voor wie is deze cursus

Deze cursus richt zich op analisten die dagelijks te maken hebben met csv- of txt-bestanden, Excel-bestanden, grote of kleine databases, dashboards, enz. en die veel tijd verliezen door het (handmatig) updaten en koppelen van bronsystemen en bestanden.

Voorkennis

Idealiter heb je al enige ervaring met een bepaalde vorm van programmeren. Zo heb je bijvoorbeeld al een macro in Excel geschreven of heb je geëxperimenteerd met een scripttaal (bv. python, R, ....). Maak je geen zorgen als je hier geen expert in bent, een basiskennis van hoe een programmeertaal werkt is het enige wat je nodig hebt!

Misschien vind je hier wat inspiratie:

https://www.codecademy.com/learn/learn-how-to-code

https://www.datacamp.com/courses/free-introduction-to-r

Waarom deze cursus

Deze training is praktijkgericht. Dit betekent dat je je eigen gegevens en onderzoeksvraag meeneemt. Tijdens de oefeningen begeleiden we je door het proces van het ontwikkelen van een analyse om die onderzoeksvraag te beantwoorden. Je beëindigt de training met een mooi geformatteerd rapport dat je aan je collega's kunt laten zien.

Daarnaast bieden we een cloud data science platform, waar je de oefeningen kunt uitvoeren. Je kan tot 3 maanden na de cursus gratis gebruik blijven maken van ons datawetenschapsplatform. Op deze manier kunt u de oefeningen opnieuw bekijken, of misschien zelfs uw rapport regenereren met nieuwe gegevens!

Deze cursus R is heel anders dan online trainingen. Ten eerste zullen we je helpen bij het uitvoeren van de oefeningen, zodat je vragen kunt stellen en je nooit vast komt te zitten. Ten tweede kunnen we, als doorgewinterde datawetenschappelijke consultants, ook onze best practices en geleerde lessen delen. Ten derde ga je aan de slag met je eigen data (geen Iris of Titanic datasets). Hierdoor verwerf je niet alleen nieuwe kennis en inzichten, maar loopt ook buiten met een waardevol geformatteerd rapport.

Inschrijven

Wil je graag op de hoogte blijven van deze cursus? Reserveer dan alvast jouw plaats op onze wachtlijst. De exacte startdatum ontvang je per mail. Zodra de datum vast staat, ontvang je een e-mail en kan je je inschrijven.

Prijs

De deelnamekosten voor ons standaard tweedaagse programma bedragen € 1.249 per deelnemer.

De tarieven voor de interne trainingen op maat zijn € 850 per 4 uur voor groepen tot 5 personen.

Voor het standaard tweedaagse programma geven we een korting van 5% per extra deelnemende collega op het totaalbedrag, met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer) gedurende hetzelfde kalenderjaar. Er zijn geen groepskortingen van toepassing op ons interne opleidingsaanbod.

Opgelet: Alle vermelde prijzen zijn exclusief 21% Belgische BTW, reis- en verblijfkosten voor de instructeur (indien van toepassing), alsook eventuele kosten voor locaties en catering.

Locatie

Op locatie of op een locatie naar keuze in België, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk of Duitsland.


Schrijf je in op de wachtlijst

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!