Blog

Nieuws, inspiratie en tips

6 Redenen waarom je moet leren coderen

6 Redenen waarom je moet leren coderen

07.02.2019 Jef Van Gool

Heb je ooit willen leren coderen zodat je zou kunnen stoppen met een slappe baan en zou kunnen beginnen te werken in een coole tech startup? Je weet wel, waar ze hun werknemers in staat stellen om op afstand te werken en hen zeer goed betalen?

Alle medewerkers zien er zo geweldig uit en ze lijken allemaal plezier te hebben tijdens het werken. Te mooi om waar te zijn? Misschien wel. Maar hier volgen 6 redenen waarom je echt moet leren coderen en hoe je je leven kan veranderen.

1. Je kan stoppen met je baan

Wist je dat de gemiddelde persoon 90.000 uur van zijn leven aan het werk is? Wist je ook dat 80% van de mensen zeggen dat hun werk hen niet bevalt? Het is zo. Ben jij er misschien één van? Dus wat weerhoudt je ervan om een betere baan te vinden? Volwassenen zijn brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Je hebt misschien een gezin en een hypotheek om te betalen, dus een vast inkomen is een belangrijke factor om je levensstandaard te behouden.

Maar er is een andere manier. Wat als je een vaardigheid hebt waar bedrijven voor vechten? Een van die vaardigheden is coderen. Met deze skill, ben je in staat om een baan te vinden. Of misschien wil je als freelancer aan de slag. Zo kan je projecten kiezen die je leuk vindt. Coderingsvaardigheden = Vrijheid.

2. Je zal meer geld verdienen

De perfecte baan draait niet alleen maar om het geld. Het is de dagelijkse opwinding en de uitdagingen die je leven met een bevredigend gevoel vervullen. Maar het verdienen van een fatsoenlijk salaris is een belangrijke factor voor veel mensen. Met geld kan je je een bepaalde levensstijl veroorloven. Je bent in staat om een vakantie te boeken naar plaatsen waar je van droomde of te investeren in een hobby die aan je wensen voldoet. Laat het schilderen, golfen of straatraces zijn. Leren coderen zal je helpen bij het vinden van een baan waar je van zal houden en het betaalt nog eens goed ook. Coderen is één van de meest gewilde vaardigheden die bedrijven zoeken. Investeer in het leren van coderen zodat je in jezelf kan investeren.

3. Je kan op afstand werken

Veel mensen denken dat werken op afstand op het strand zitten is, met een cocktail in de hand en een laptop op de schoot, toch? Nou, het is niet ver verwijderd van de waarheid. Er zijn honderden bedrijven die op zoek zijn naar werknemers op afstand, die weten hoe ze moeten coderen. Je hoeft zelfs geen codeur te zijn. Je kunt een digitale marketeer, projectmanager zijn of eender welk ander beroep uitoefenen waar coderingsvaardigheden een pluspunt kan zijn. Zelfs als je niet codeert op je werk, is het nog steeds zeer interessant om te weten hoe je moet coderen, omdat het je helpt beter te communiceren met codeurs, hun behoeften te begrijpen en de juiste verwachtingen te stellen.

Werken op afstand geeft je een gevoel van vrijheid waar 99% van de mensen alleen maar van kan dromen.

4. Je zal geweldige mensen ontmoeten

Sinds het ontstaan van het internet is de innovatie nog nooit zo snel gegaan. Praten over kunstmatige intelligentie, rijdende auto's of reizen naar Mars. Dit zou nooit mogelijk zijn zonder programmeurs en ondernemers die de toekomst willen uitvinden.

Als je over vaardigheden als coderen beschikt, kun je werken met geweldige mensen die je inspireren. Mensen die enthousiast zijn en een positieve instelling hebben. Werk met een team van mensen aan uitdagingen die toekomstige generaties helpen om beter te leven. Er is niets spannender dan dat.

5. Je kan een side project doen

Heb je een idee voor een project? Weten hoe te coderen helpt je om ideeën om te zetten in realiteit.

Met inzicht in hoe techniek werkt, vind je steeds nieuwe ideeën. Maar deze keer ben je in staat om ze in realiteit om te zetten. Misschien is het alleen een website voor de kapperszaak van je tante of een nieuwe Android-app die oudere mensen helpt elkaar te ontmoeten voor een ronde van cross-puzzel marathon. De mogelijkheden zijn eindeloos.

6. Je zal er plezier aan hebben

Het leren van nieuwe dingen wordt onderdeel van je dagelijkse leven. In de technische wereld komen er elke dag nieuwe en interessante dingen op de markt. Maar af en toe een kleine uitdaging is goed. Het leren van nieuwe dingen is spannend en leuk.

Herinner je je dat gevoel nog, nadat je 3 uur lang geprobeerd hebt iets te begrijpen en dan komt je er ineens achter. Dat gevoel? Dat is wat dit is!

Je werd niet op aarde gezet om van 9-5 te werken en te wachten op je pensioen.

Of je het leuk vindt of niet, je zult het grootste deel van je leven aan het werk zijn. Dus als je niet tevreden bent met je huidige baan, waarom zou je dan niet iets anders proberen?

Ontdek onze cursussen

Wordpress voor beginners

Wordpress voor beginners

Antwerpen 09.01.2020

Maak je eigen website met de cursus WordPress voor beginners

Vanaf 380.0 EUR

Schrijf je in voor deze cursus
JavaScript

JavaScript

Antwerpen 13.01.2020

Perfectioneer jouw webbuilding skills met de kennis van Javascript.

Vanaf 499.0 EUR

Schrijf je in voor deze cursus

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

WhatsApp