Blog

Nieuws, inspiratie en tips

8 belangrijke talenten van programmeurs

8 belangrijke talenten van programmeurs

15.05.2019 Jef Van Gool

Er zijn veel verschillende manieren om te leren programmeren. Maar het belangrijkste is vooral de tijd en moeite die je bereid bent om zelf te investeren. Je vraagt je af of er ook een programmeur in je zit? We hebben 8 signalen opgelijst die je kunnen helpen om deze vraag te beantwoorden.

1. Je bent een probleemoplosser

Programmeren gaat over het oplossen van problemen. Het vereist dat je in staat bent om zelf problemen op te lossen en tegelijkertijd rekening te houden met bepaalde deadlines en budgetten. En hoe weet je of je een probleemoplosser bent? Misschien vind je het leuk om strategische spelletjes te spelen, zoals schaken of videospelletjes...? Alles wat samenhangt met een logische aanpak is vergelijkbaar met programmeren. Als dat voor jou van toepassing is, kan het programmeren iets voor jou zijn.

2. Je bent creatief

Helaas is er het vooroordeel dat programmering puur logisch en niet-creatief is, maar dat is helemaal niet waar. Natuurlijk is het logisch, maar sommige oplossingen zijn te complex om alleen door logica te worden opgelost. En hier begint het creatieve gedeelte! Nadat je je vertrouwd hebt gemaakt met de logische basis, begint hier de creativiteit en improvisatie in het programmeren!

3. Je houdt ervan om dingen te creëren

Het is geweldig om je eigen ideeën uit te vinden en uit te voeren! En als je nieuwsgierig bent naar hoe dingen tot stand komen, hoe ze werken en hoe ze verbeterd kunnen worden, dan ben je een perfecte kandidaat om te programmeren!

4. Je bent geïnteresseerd in informatica

Je houdt van innovaties, het internet en de hele theorie van de digitale wereld. Het is belangrijk om te begrijpen wat er al gedaan, ontwikkeld en ontdekt is om van daaruit kan je misschien beginnen om je eigen innovaties te ontwikkelen. Het heeft geen zin om iets te verbeteren dat perfect werkt. Als je rekening houdt met wat anderen al hebben ontdekt en erop voortbouwt, creëer je iets compleet nieuws.

5. Je bent technologisch intelligent

Je wil niet alleen meer weten over de geschiedenis, maar ook over al de nieuwe technische en digitale producten. Of het nu gaat om de nieuwste versie van een smartphone of computer, een camera of een spelcomputer, je weet het allemaal! Je bent geïnteresseerd in hoe technologie bijdraagt aan de wereld en je bent gemotiveerd om innovatieve systemen en producten te ontwikkelen. Je bent nieuwsgierig naar de toekomst en denkt na over hoe je technologische kennis het verschil kan maken.

6. Je bent een teamspeler

Programmeren vereist veel teamwork. De codes moeten in het team worden gecontroleerd en verfijnd zodat ze aan de juiste eisen voldoen en fouten kunnen worden geëlimineerd. Of je nu werkt met een team in een bedrijf of als freelancer voor verschillende klanten, je moet over goede sociale vaardigheden beschikken. Je moet ook in staat zijn om constructieve kritiek te accepteren om de suggesties van anderen in je werk op te nemen en dit vermogen mee te nemen.

7. Je hebt een zeer goed geheugen en liefde voor details

Als programmeur moet je als programmeur zeer zorgvuldig te werk gaan! Het gaat over veel kleine details! Met een enkele bug kan je hele project in duigen vallen, dus nauwkeurigheid is een zeer belangrijke eigenschap, niet in de laatste plaats geduld en doorzettingsvermogen, want fouten sluipen meestal stiekem in je code. ;)

8. Je kan jezelf motiveren en bent geduldig en geduldig

Programmeur wordt je niet van de ene op de andere dag. Het kost veel tijd, werk en geduld. Er zijn momenten dat je het gewoon wilt opgeven. Organisatie, uithoudingsvermogen en motivatie moeten je mantra zijn. Voordat je begint met programmeren, moet je jezelf de vragen stellen: "Waarom wil ik leren programmeren? (Welk probleem wil ik oplossen, welk project wil ik doen? ...). Je "Waarom" houdt je gemotiveerd op weg.

Zelfs als je een zeer hoog niveau van kennis en ervaring hebt bereikt, is het leren van programmeren nooit voorbij, omdat het voortdurend veranderd. Dit maakt het zeer uitdagend en nog spannender! Voor veel dingen in het leven is het de moeite waard om te vechten en betrokken te raken. Zoals het gezegde luidt: "Goed ding takes time" :)

Conclusie

Er zijn vele manieren om te leren programmeren en het is aan jou om te kiezen hoe jij het wil doen. Of het nu gaat om een online cursus of een face-to-face cursus is aan jou. Belangrijk is dat je ervan geniet en je ervan bewust bent dat het tijd kost om een professional te worden. Geniet van de weg daarheen en laat je nooit ondermijnen door moeilijkere fasen, er zijn momenten in elke situatie. :)

Vindt je programmeren spannend en wil je meer weten over het verbeteren van je digitale vaardigheden? Schrijf je dan nu in voor de volgende cursus programmeren!

Ontdek onze cursussen

Wordpress voor beginners

Wordpress voor beginners

Antwerpen 09.01.2020

Maak je eigen website met de cursus WordPress voor beginners

Vanaf 380.0 EUR

Schrijf je in voor deze cursus
JavaScript

JavaScript

Antwerpen 13.01.2020

Perfectioneer jouw webbuilding skills met de kennis van Javascript.

Vanaf 499.0 EUR

Schrijf je in voor deze cursus

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

WhatsApp