Blog

Nieuws, inspiratie en tips

Hoe overtuig je je baas ervan jouw IT-cursus te betalen?

Hoe overtuig je je baas ervan jouw IT-cursus te betalen?

24.01.2019 Jef Van Gool

Medewerkers met IT-vaardigheden worden steeds waardevoller voor bedrijven. Veel van de jobs van vandaag zullen op de een of andere manier beïnvloed worden door deze technologie. Door de automatisering staan er in 2030 tot 800 miljoen banen op het spel. Maar geen nood, er is nog voldoende tijd om ons aan te passen. Wat kan je vandaag nog doen? Leer de IT-vaardigheden die waardevol zijn voor u en uw werkgever. Hier vind je stap voor stap instructies om je baas te overtuigen om jouw IT-cursus te betalen.

Stap 1: Wat zijn de vaardigheden die je wilt leren?

Eerst moet je nadenken over de vaardigheden waarin je geïnteresseerd bent. Ben je een probleemoplosser? Vind je het leuk om complexe dingen te begrijpen? Geweldig, programmeren is misschien wel de juiste vaardigheid voor jou! Ben je analytisch? Hou je van cijfers en gegevens? Geweldig, SQL en Database cursus kan fantastisch zijn voor jou. Hoe zit het met Internet Security? Ben je bezorgd dat jouw bedrijfsgegevens niet veilig genoeg zijn? Ga naar de cursus Hacking & Internet Security en leer hoe je je bedrijfsgegevens kan beschermen.

Denk eraan om een collega uit te nodigen om mee te doen aan de cursus. Het zal leuker zijn om samen een cursus bij te wonen en misschien kunnen jij en je collega's na afloop van de cursus deze vaardigheden samen gebruiken op de nieuwe projecten op je werk. Is er meer dan één collega geïnteresseerd? Top ! Veel IT-opleidingsbedrijven kunnen ook in-house trainingen volgen, zodat het nog handiger wordt voor jou.

Stap 2: Bereid je voor op het gesprek met je baas

Vind een cursus en doe het onderzoek.

Vaak gaan de eerste vragen die je kunt verwachten over de cursusprijs en wat de alternatieven zijn. Doe je opzoekwerk en probeer alternatieve cursussen te vinden. Zorg ervoor dat je niet alleen prijzen met elkaar vergelijkt. Probeer testimonials en reviews van hun klanten te vinden. Dit is belangrijk: doe een prijs-kwaliteit vergelijkig. Wat zijn de voordelen voor jouw baas en het bedrijf?

Denk na over hoe je deze nieuwe vaardigheden kunt gebruiken in je dagelijkse taken. Hier zijn enkele voorbeelden:

Je taken sneller afwerken. Geef nieuwe vaardigheden door aan uw team. Neem meer verantwoordelijkheid. Nieuwe vaardigheden openen nieuwe mogelijkheden of projecten waarbij je betrokken zou kunnen zijn. IT-cursus houdt je op de hoogte van trends in de sector, zoals veiligheidsrisico's en nieuwe software.

Onthoud dit voor wanneer je baas je vraagt naar de "ROI" (return on the investment) over je deelname aan een IT-cursus.

Stap 3: De pitch

Wie is "De baas" of aan wie moet je pitchen?

Wie in het bedrijf beslist over het betalen voor uw IT-cursus? Wie hakt de knoop door? Is het de CEO van het bedrijf? Is het een Human Resources manager? Denk hier goed over na. Vraag het desnoods aan andere medewerkers. Het is belangrijk om de juiste "Decision Maker" te benaderen omdat hij of zij uiteindelijk de knoop zal doorhakken.

De Pitch: In-persoon of via e-mail

Hoe moet u dit aanpakken? Face-to-face of via e-mail? Dit hangt af van hoe je typische communicatie met je baas is. Als je dagelijks met je baas praat, probeer hem/haar voor een één-op-één gesprek te krijgen en hem/haar op het idee te brengen. Het kan veel informatie in een keer zijn, dus na de pitch altijd opvolgen via e-mail. Herhaal in de follow-up e-mail aan hem/haar de belangrijke informatie: Welke cursus u wilt volgen, hoeveel kost het en wanneer vindt het plaats, wat is de ROI voor het bedrijf, sluit de e-mail af met een "Call to Action": Wanneer mag je zijn/haar antwoord (goedkeuring) verwachten?

Het laatste punt is belangrijk. Laat dit verzoek niet te lang in behandeling. Vertel je baas dat je een "Early Bird" prijs kan aanvragen en hij best voor die datum een beslissing neemt. Blijf hem hier aan herinneren.

E-mail

Als je baas het erg druk heeft of je zou het prettiger vinden om dit verzoek via e-mail te versturen is hier een voorbeeld van de e-mail die je zou kunnen gebruiken:

"Hallo (Naam),

Ik denk dat we iemand van het team nodig hebben die meer weet van SQL en Databases. We weten dat Dave een expert is, maar hij is er niet altijd. Ik ben altijd geinteresseerd geweest in SQL en Databases en wil graag een cursus in NAAM STAD volgen. Ik heb al een bedrijf gevonden dat een uitgebreid trainingsprogramma over dit onderwerp aanbiedt. Details hieronder:

Bedrijfsnaam: ________ en website LINK

Locatie en data van de cursus:

Curriculum: LINK NAAR DE CURSUS

Kosten: Kosten per deelnemer

Ik denk dat deze cursus nuttig kan zijn voor COLLEGA NAAM #1 en COLLEGA NAAM #2. Ik heb er al met hen over gesproken en ze zijn geïnteresseerd. Misschien kunnen we dit idee ook op de volgende teamvergadering naar voren brengen om te kijken of er nog meer mensen intresse hebben. Het bedrijf dat de cursus aanbiedt geeft vanaf meer dan 6 cursisten ook een inhouse opleiding in onze kantoren.

Ik ben er zeker van dat deze cursus ons kan helpen bij het werken aan onze dagelijkse werkzaamheden rond databases en zal ervoor zorgen dat Dave een deel van deze verantwoordelijkheid kan vrijgeven. Deze training kan ons ook helpen bij het ontwikkelen van een aantal kwaliteiten die de manier waarop we taken uitvoeren kunnen optimaliseren en ons meer tijd geeft om ons op andere belangrijkere zaken te richten.

Laat me alstublieft weten wat u ervan vindt.

Als je baas je niet antwoordt, vergeet dan niet om een paar dagen later op te volgen en hem/haar eraan te herinneren.

Anticipeer op weerstand

Het is moeilijk te zeggen wat voor soort feedback je kunt verwachten van je baas, maar het is altijd goed om voorbereid te zijn op een negatief antwoord. Anticipeer op weerstand, dus denk na over hoe je je verzoek te rechtvaardigen. Hier zijn een paar mogelijke vragen die je baas je zou kunnen stellen:

"Worden je dagelijkse taken beïnvloed tijdens de cursus? "Hoelang zal je afwezig zijn? "Zal je na afloop van deze cursus ontslag nemen? "Verwacht je van ons dat we je promoten of je salaris daarna verhogen? "Waarom kost dit zo veel? "Waarom zou het bedrijf dit goedkeuren? Wat zit er voor ons in?

Veel succes! :)

Ontdek onze cursussen

Programmeren voor beginners (Python)

Programmeren voor beginners (Python)

Antwerpen 02.06.2020

Programmeren voor beginners (python)

Vanaf 399,00 EUR

Schrijf je in voor deze cursus

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

WhatsApp