Blog

Nieuws, inspiratie en tips

Is web development een vaardigheid met een hoog inkomen?

Is web development een vaardigheid met een hoog inkomen?

11.06.2020 Jef Van Gool

IS WEB DEVELOPMENT EEN VAARDIGHEID MET EEN HOOG INKOMEN?

U wilt een web developer worden en vraagt zich af welke carrièremogelijkheden u heeft? We presenteren u drie mogelijke focuspunten in Web Development!

Hoe werkt u als frontend developer?

Als frontend developer maakt u de zichtbare delen van een website of app die gebruikers zien en waarmee ze in hun webbrowser interageren. Je bouwt de frontend met talen als HTML, CSS en JavaScript. Met HTML (HyperText Markup Language) stelt u de structuur en inhoud van een website samen, CSS (Cascading Style Sheets) wordt gebruikt om HTML op de website te ontwerpen (kleuren, lettertypen, achtergrondafbeeldingen, etc.) en JavaScript - een absolute gamechanger – bent u in staat om interactiviteit toe te voegen, meer complexe animaties te maken en volwaardige webapplicaties te bouwen. Met Javascript kunt u hetgeen realiseren wat voorheen was voorbehouden voor backend programmeertalen, omdat browsers veel krachtiger zijn geworden. Je neemt dus het ontwerp over en maakt een werkende website.

Het salaris van een frontend developer ligt tussen 38.525 € en 54.600 € per jaar. (Bron: salary.com)

Hoe werkt u als backend developer?

Als backend ontwikkelaar bouwt u delen van websites waar gebruikers niet direct mee in contact komen. Je werkt dus "achter de schermen". PHP, Ruby en Python zijn de backend programmeertalen. De meeste contentmanagementsystemen en grote complexe webapplicaties zijn gebaseerd op backend programmeertalen. Daarom zijn veel werkgevers op zoek naar "Ruby developers" en "PHP developers". Meestal werken backend ontwikkelaars samen met frontend ontwikkelaars om hun code te laten werken binnen het ontwerp, de website of applicatie en de frontend.

Als backend ontwikkelaar verdien je iets meer dan de frontend ontwikkelaar. Het salaris ligt tussen 40.800 € 60.000 € per jaar. (Bron: salary.com)

Hoe werkt u als een full stack developer?

De grens tussen frontend en backend wordt steeds kleiner en de vraag naar "full stack Developers", die overal waar nodig in kunnen duiken, neemt fors toe. Als full stack Developer werk je met zowel de frontend als de backend. U kunt projecten aanpakken die databases bevatten, gebruikersgerichte websites maken en tijdens de planningsfase samenwerken met klanten. Uw vaardigheden omvatten HTML, CSS, JavaScript en een of meer backend talen. Meestal zijn full stack developers gespecialiseerd in een bepaalde programmeertaal.

Het jaarinkomen van een full stack developer ligt tussen 43.813€ en 60.000€. (Bron: gehalt.de)

Welke mogelijkheden heeft u als onafhankelijke web developer?

De vraag naar freelancers is zeer groot op het gebied van ontwikkelaars. U heeft het voordeel dat u zelf uw klanten en projecten kunt kiezen en dat uw kansen om vervolgprojecten te vinden groot zijn.

Uw jaarlijks inkomen kan ongeveer 156.000€ bedragen met een 40 uur durende week (bron: deutsche-startups.de)

Het maakt niet uit of je als werknemer zou werken of als zelfstandige, je maakt altijd een kans om een goed betaalde webdevelopmentfunctie te vinden.

Spreekt één van deze vakgebieden u aan en wilt u direct aan de slag? Bezoek dan onze Web Development cursus! :)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!