Onze cursussen

Kies hier wat je graag wil leren

Bouw een messenger bot

Nieuwe technologie uittesten? Leer een Messenger bot maken. Geen programmeerkennis nodig alleen drie uurtjes van je dag! (Beginners)

Goed om te weten

 • Niveau: Beginners
 • Talen: basiskennis Engels
 • Lessen: 1 (van 3 uur)
 • Tijdstip: 15 januari 2020 van 19.00 uur - 22.00 uur
 • Aantal deelnemers: max. 12
 • Benodigdheden: eigen laptop (met min. 4GB RAM)
 • En: véél goesting om bij te leren

Over deze cursus

Chatbots op Facebook zijn aan een opmars. Je bent ze ongetwijfeld al tegengekomen. Deze computerprogramma’s, omgetoverd tot geautomatiseerde gesprekspartners, zijn het resultaat van Artificial Intelligence (AI). Steeds meer bedrijven implementeren ze in hun online communicatie. Weten hoe je deze moet maken is als het ware een stap in de toekomst zetten. Ben jij binnenkort een van de eersten die zo'n bot ook daadwerkelijk kan opzetten?

Hou er rekening mee dat de cursus praktijkgericht en intensief is. Je hebt geen voorafgaande codeerervaring nodig maar wel een grote portie nieuwsgierigheid en de goesting om bij te leren. Je neemt een eigen laptop mee (min. 4GB RAM). Basiskennis van het Engels is vereist om de syllabus te kunnen gebruiken.

Deze cursus is zowel geschikt voor particulieren als voor bedrijven.

Programma

In deze cursus leer je zelf hoe je een bot kan maken via Facebook Messenger. De robot voert automatische taken uit. Met deze vernieuwende technologie vergemakkelijk je de omgang met klanten en worden hun vragen sneller beantwoord . Pas wanneer de bot het zelf niet meer weet, neemt een persoon het over.

Tijdens de cursus wordt als bot-engine API.ai gebruikt, maar de bot wordt getraind zonder iets te hoeven programmeren. Je hebt dus geen programmeerervaring nodig.

Geen idee wat een bot kan doen? Enkele voorbeelden die al bestaan via Facebook Messenger:

 • Poncho: bot voor nieuwsvoorspellingen
 • CNN bot: bot voor actuele wereldgebeurtenissen
 • Sure: bot voor aanbevelingen restaurants en locaties (enkel in San Francisco en Kopenhangen actief)
 • Jessie’s story: bot die interessante persoonlijke verhalen doorneemt

Waarom deze cursus volgen?

De interesse in bots zal de komende jaren nog fors stijgen. En ongetwijfeld ook de mensen die deze kunnen bouwen. Wees een van de eerste die deze skill onder de knie heeft: een unieke troef die je kan toevoegen aan je competenties. In deze speedcursus van slechts drie uur ontdek jij wat Messenger bots voor jou kunnen betekenen en hoe je ze kan opzetten.

Prijs

 • Early Bird: 199,00 EUR
 • Normale prijs: 249,00 EUR
 • Business: 249,00 EUR

Inschrijven

Je kan je momenteel nog niet definitief inschrijven voor de cursus. Heb je interesse deze opleiding te volgen? Schrijf je dan alvast in op de wachtlijst onderaan de pagina. Je ontvangt als eerste een e-mail wanneer de datum wordt geprikt en kan je dan ook meeten inschrijven.

Wat na de cursus?

Na deze cursus kan je een basic bot bouwen en kan je zelf verder aan de slag met de aangereikte programma's en kennis. Dit zonder te hoeven leren programmeren. Heb je de smaak te pakken en wil je de verdere mogelijkheden ontdekken en dieper ingaan op het technologische aspect van het bouwen van een bot: schrijf je dan in voor onze cursus webdevelopment 1.

Vragen?

Is er iets niet duidelijk of ben je niet zeker van je keuze? Contacteer ons! Wil je graag meer weten over de andere SmartNinja cursussen meld je dan aan voor onze eerstvolgende infosessie waar we al jouw vragen beantwoorden.


Schrijf je in op de wachtlijst

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!