FAQ

Veelgestelde vragen

SmartNinja leert nuttige en praktische IT vaardigheden aan. Het is de missie van SmartNinja om mensen te helpen hun talenten op het gebied van IT te ontdekken en te laten ontwikkelen. Deze vaardigheden kunnen hen helpen een baan te vinden - of om, wie weet, een nieuwe job te creëren! Wij organiseren cursussen over programmeren, hacking, databases, enz. Onze studenten helpen we ook aan een stage bij onze partners uit de IT sector.
Onze voornaamste cursussen zijn gericht op webontwikkeling, aangezien dit de meest gevraagde vaardigheid is in de IT sector. Onze andere cursussen zijn gericht op hacking en internetbeveiliging, bots, databases, enz. We werken ons aanbod voortdurend bij en zorgen ervoor dat ze altijd up-to-date zijn.
Voor de meeste van onze cursussen is er geen voorkennis vereist. De enige uitzondering is de cursus Webontwikkeling 2, omdat je hiervoor Webontwikkeling 1 eerder moet voltooien. Je moet echter wel in het Engels kunnen lezen, omdat de meeste technische informatie in het Engels is geschreven.
Onze leraars zijn professionals in het programmeren: ze werken in andere bedrijven als programmeurs of freelancers. Ze zijn ervaren en kunnen je veel leren over programmeren en hoe een leven van een programmeur eruit ziet. :)
Ja, meestal 50% voor de cursus start en 50% nadien.
Als je al hebt betaald voor de cursus, kunnen we het volledige cursusgeld terugstorten indien de annulering plaatsvindt ten minste 14 dagen voor de cursus start. Voor meer informatie, lees de Algemene Voorwaarden onderaan elke pagina.
Neen, enkel cursussen die worden gegeven in een klaslokaal.
Dit is afhankelijk van hoe goed je het hebt gedaan op de cursus - als je erg gemotiveerd bent, regelmatig huiswerk maakt en een technisch talent binnen jezelf ontdekt, kun je een stage lopen nadat je de cursus Webontwikkeling 2 hebt beëindigd. We helpen onze beste studenten actief in het bekomen van een stageplaats.
Je moet het in elk geval eens proberen :). Webontwikkeling 1 is hiervoor perfect. Tijdens deze cursus kan je bepalen of programmeren iets is dat je wil blijven doen - als hobby of misschien zelfs als een nieuw beroep.
Dit is een vraag die veel beginners zichzelf stellen. Uiteindelijk doet het er niet echt toe, omdat de basisprincipes van programmeren in elke programmeertaal hetzelfde zijn. We leren Python aan (tijdens de cursus Webontwikkeling 1), wat een zeer gebruiksvriendelijke programmeertaal is voor beginners. Dus als je eenmaal leert programmeren in Python, is het niet moeilijk om over te schakelen naar een andere programmeertaal.
We raden een laptop met 4GB RAM aan (je kan waarschijnlijk ook met iets minder doen, maar het kan dan best traag gaan).
Onze cursussen zijn meestal voor volwassenen (18+), maar we kunnen ook personen ouder dan 15 jaar in acht nemen.

Graag meer weten?

Neem contact met ons op via het contactformulier of meld je aan voor onze nieuwsbrief (hieronder).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!