Onze cursussen

Kies hier wat je graag wil leren

HTML en CSS voor beginners

Leer een website bouwen met HTML5 en CSS3

enter image description here

Over de cursus

De SmartNinja opleiding HTML & CSS voor beginners zorgt er voor dat je snel zelf aan de slag kan. Wil jij jouw eigen website aanpassen of zelf een website leren bouwen? HTML leren is niet zo ingewikkeld, maar een duwtje in de rug zal er voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen hebt en er sneller mee weg bent. Start met de SmartNinja HTML cursus en wie weet leer jij binnenkort CSS schrijven als een echte ninja!

De opleiding HTML & CSS is ideaal voor iedereen die zelf iets wil aanpassen aan zijn website zoals grafisch ontwerpers, ondernemers, projectmanagers, freelancers. Simpelweg voor iedereen die de taal van webontwikkeling en wil leren kennen is HTML en CSS de perfecte eerste stap.

Wat is HTML?

HTML staat voor "hyper text markup language". Je kan wel zeggen dat HTML de "taal" van het web is en één van de hoekstenen waarop het internet gebouwd is. Je browser leest de broncode (die geschreven is in HTML) en geeft de interpretatie van die broncode visueel weer op je computerscherm. Webpagina's bestaan uit deze (met HTML opgemaakte) tekst en al de verschillende webpagina's zijn onderling gelinkt via "hyperlinks". De manier waarop de inhoud van een webpagina is gestructureerd is de 'opmaak' (markup). Zo kan je bijvoorbeeld tabellen toevoegen of een tekst vet of cursief maken. Door deze manier van structureren van data ken je dus navigeren en bijvoorbeeld op deze pagina terecht komen waar je leest over het onstaan van HTML ;)

Wat is CSS?

CSS, is een aanvulling op HTML en verschilt van HTML in die zin dat HTML zorgt voor de inhoud en CSS voor de stijl. Wat HTML en CSS gemeen hebben is dat je in je HTML wel opmaak kan verzorgen maar je bent niet zo flexibel. Je CSS bevindt zich in wat we een "stylesheet" noemen, hierin worden regels vastgelegd hoe je html wordt opgemaakt. CSS staat voor "Cascading Style Sheets". Cascading betekent dat er verschillende stylesheets op éénzelfde HTML element van toepassing kunnen zijn en dat de meest specifieke regel voorrang krijgt.

De huidige versie van HTML is HTML5 en bij CSS zijn we toe aan versie CSS3. Alle moderne browsers ondersteunen deze versies. Een basiskennis van HTML en CSS zorgen er voor dat je makkelijk aanpassingen kan doen aan de inhoud en opmaak van je website. Als je jezelf nu afvraagt of je vandaag de dag nog nood hebt aan deze basiskennis HTML/CSS dan is dat een terechte vraag. Met CMS systemen zoals Wordpress, de opkomst van website builders en codeless platformen is het almaar makkelijker geworden om applicaties te bouwen zonder kennis van code. Net zoals met andere 'kunsten' is coderen een ambacht van de moderne tijd en kan je (ook al wordt je niet dé ultieme coding ninja) jezelf heel wat tijd en moeite besparen. Ook is het handig in het kiezen van een website builder of voor het overleg met je webmaster. Als je zelf een website beheert is het wel zo handig in functie van je SEO dat je zelf de broncode van je website kan lezen en optimaliseren.

_Wil je zelf dus een échte professionele website bouwen dan is een grondige kennis van HTML/CSS noodzakelijk. _ Meer informatie vind je op Wikipedia - HTML - CSS. Als je zelf al wat aan de slag wil kan dat ook op W3schools

HTLML / CSS

Programma van deze opleiding:

 • Hoe bouw je de structuur van een website op met HTML5
 • Hoe het uiterlijk van de webpagina te veranderen met CSS3
 • Hoe maak je ontwerpen met CSS?
 • Het gebruik van tools die in een browser zijn ontwikkeld
 • Gebruik een code editor zoals Atom
 • Gebruik Bootstrap voor uw Web / App projecten

Klinkt alles boven je vreemd in de oren? Maak je geen zorgen, deze cursus is ideaal voor beginners omdat het al deze onderwerpen op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitlegt. Ideaal voor het leren programmeren vanaf nul of voor degenen die hun eerste stappen in het programmeren zetten.

Prijs

 • Early Bird: 449,00 EUR
 • Normale prijs: 539,00 EUR
 • Business: 539,00 EUR

Tijdstip

De cursus duurt 4 weken en is verdeeld in twee sessies per week. Elke sessie duurt 1,5 uur. Je zal dus wekelijks 3 uur coderen. De lessen vinden telkens plaats tussen 19.00 en 20.30 uur.

Aanwezigheid

We raden onze studenten aan om elke les bij te wonen. Mocht dit toch niet lukken, geen nood: we stellen een Student Dashboard beschikbaar met het lesmateriaal. Hiermee kan je op elk moment de gemiste les inhalen. Als er nadien toch iets niet duidelijk is kan je altijd vragen stellen aan de instructeurs op het Student Forum.

Goed om te weten

 • Hou er rekening mee dat de cursus praktijkgericht en intensief is.
 • Je hebt geen voorafgaande codeerervaring nodig, maar wel een grote dosis nieuwsgierigheid en goesting om bij te leren.
 • Je neemt een eigen laptop mee (min. 4GB RAM).
 • Een basiskennis van het Engels is nodig om de syllabus te gebruiken.

Inschrijving

Je kan je onderaan deze pagina inschrijven op de wachtlijst. Als er voldoende interesse is in een opleiding lanceren we de cursus en sturen we je een mailtje met alle gegevens (datum/locatie). Vervolgens kan je je definitief inschrijven.

Wat na de cursus?

Na de cursus heb je verschillende mogelijkheden. Wil je je verder verdiepen in de wondere wereld van webdevelopment? - Volg dan de korte opleiding programmeren voor beginners met Python. - Nadat je HTML/CSS en Python hebt gevolgd ben je helemaal klaargestoomd voor de cursus Webdevelopment 2.

De opleiding HTML en CSS zit (samen met Python) ook vervat in onze 12 weken opleiding programmeren voor het web.

Vragen?

Is er iets niet duidelijk of twijfel je over welke opleiding je best volgt? Contacteer ons. We helpen je graag verder. Wil je meer weten over deze en andere SmartNinja-cursussen, Bezoek onze info avond.


Schrijf je in op de wachtlijst

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

WhatsApp