Onze cursussen

Kies hier wat je graag wil leren

Web development 1

Leer de basiskennis van programmeren voor het web met de opleiding WebDevelopment 1.

Goed om te weten

 • Niveau: beginners
 • Talen: basiskennis Engels
 • Lessen: 24 (elk 1,5 uur)
 • Duur: 12 weken
 • Tijd: 18.30 tot 20.00 uur
 • Aantal deelnemers: max. 12 personen
 • Benodigdheden: eigen laptop (met min. 4GB RAM)
 • Véél goesting

Over de cursus

De opleiding webdevelopment geeft je al de belangrijkste informatie die je nodig hebt om te kunnen starten met programmeren voor het web. Opgelet, deze cursus is géén Wordpress opleiding of introductie tot HTML & CSS. Wel integendeel, deze web development opleiding maakt van jou misschien de Steve Wozniak van Antwerpen.

Wist je dat Webdevelopment een verzamelnaam is die wordt gebruikt voor alles wat met het realiseren van een website te maken heeft? Hieronder verstaan we: webdesign, client-side en server-side-programmeren en beheer van webservers.

Dit alles leren we je aan in slechts 12 weken. De opleiding is intensief te noemen en enkel geschikt voor mensen die gemotiveerd zijn om een echte webdeveloper te worden, Zo verwachten we bijvoorbeeld dat je tussen de lessen door huiswerk maakt en de oefeningen op ons forum plaatst.

Wil jij een echte SmartNinja worden? Lees dan zeker verder.

We zijn er ons van bewust dat je naar een hogeschool kan gaan of een ander opleidingsinstituut waar je één of zelfs drie jaar les kan volgen. Waarom geven wij dan al deze kennis op twaalf weken, is dat niet wat veel?

Het doel van de opleiding Web Development is om jou te leren denken als een programmeur. Wij hebben met deze opleiding Web Development dus niet de intentie om je alle ins en outs van programmeren voor het web tot in het kleinste detail toe te lichten. SmartNinja is er van overtuigd dat talent belangrijker is dan diploma's en in onze kleine lesgroepen en met persoonlijke begeleiding van onze ervaren lesgevers zal je snel veel vordering maken.

De SmartNinja programmeerlessen zijn zeer praktijkgericht en je doet er je eerste programmeerervaring op met meer dan 20 verschillende projecten doorheen de opleiding!

Ben je niet zeker of deze intensieve opleiding wel iets voor jou is en of jij wel in de wieg bent gelegd als programmeur voor het web? Lees dan ons e-book "word professioneel programmeur in vijf stappen" waarin je leert welke talenten je nodig hebt als programmeur".

Klaar om je eerste stappen als programmeur te zetten?

Deze cursus is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven.

enter image description here

Programma

In deze cursus WebDevelopment 1 leer je de basisbeginselen van programmeren voor het web alsook hoe je het zelf kan toepassen.

Hou er rekening mee dat de cursus praktijkgericht en intensief is. Ook al heb je geen voorafgaande programmeerervaring nodig je hebt wel een grote portie nieuwsgierigheid en goesting nodig. Je neemt een eigen laptop mee (min. 4GB RAM). Basiskennis van het Engels is vereist om de syllabus te kunnen gebruiken.

De 24 lessen worden opgedeeld in drie delen:

 • Deel een: HTML en CSS
 • Deel twee: Introductie tot Python
 • Deel drie: Backend met Python

Front-end: HTML en CSS

Een goede basiskennis van hoe webdevelopment eigenlijk in elkaar zit, is cruciaal. In het eerste deel leer je de twee belangrijkste frond-end opmaaktalen, namelijk HTML en CSS. HTML en CSS worden gebruikt om de voorkant (front-end) van jouw website te ontwikkelen. Naast een stukje theorie, ga je zelf direct aan de slag. Je bouwt een eigen CV op als programmeur met GitHub. Ook verken je het populaire CSS-framework Bootstrap.

Basisprincipes Python

Na enkele lessen front-end is het tijd om dan aan de slag te gaan met Python. Dit is één van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen die er bestaan dankzij de ongecompliceerde en elegante syntaxis waarmee we bedoelen dat je met Python veel kan met weinig code. De gemakkelijke omgang en gebruiksvriendelijkheid van Python maakt dat deze programmeertaal zeer geliefd is bij webontwikkelaars.

Back-end: Python

Je gaat zelf aan de slag met Python en kom je terecht bij de back-end van websites. Al doende leer je zelf een back-end te programmeren door een eigen website op te zetten. Je zal een web-app uploaden met Google App Engine Hosting en Datastore. En daar stopt het niet. Kom het voor jezelf ontdekken!

Waarom deze cursus volgen?

Na het volgen van Webdevelopment 1 zal je in staat zijn om websites te ontwerpen, bouwen en onderhouden.

Prijs

 • Early Bird: 1.038,00 EUR
 • Normale prijs: 1.350,00 EUR
 • Last minute: 2.078,00 EUR
 • Business: 2.078,00 EUR (indien je een BTW factuur wenst)

Tijdstip

Wil je graag op de hoogte blijven van deze cursus? Reserveer dan alvast jouw plaats op onze wachtlijst. De exacte startdatum ontvang je per mail.

Inschrijving

Is je inschrijving compleet, dan ontvang je van ons een proforma factuur. We vragen deze binnen de week te betalen. Omdat de plaatsen beperkt zijn hanteren we het first come, first serve principe.

Wat na de cursus?

Na de opleiding Web Development 1 is er de mogelijkheid om Web Development 2 te volgen waar je verder vervolmaakt wordt in het programmeren voor het web, met name Databases (SQL) en Javascript.

Vragen?

Is er iets niet duidelijk of ben je niet zeker van je keuze? Contacteer ons. Wil je graag meer weten over de andere SmartNinja cursussen meld je dan hier aan voor onze eerstvolgende infosessie waar we al jouw vragen beantwoorden.

Happy Coding!


Schrijf je in op de wachtlijst

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

WhatsApp