Onze cursussen

Kies hier wat je graag wil leren

Webdevelopment 1 (Programmeren voor het web)

Antwerpen 02.09.2019 - 20.11.2019

Over de cursus

De 'Web Development 1' cursus is geschikt voor beginners en geeft je fundamentele programmeerkennis. Na de cursus kan je zelf computerprogramma's schrijven en websites en webapplicaties volledig zelfstandig ontwikkelen.

Je leert hoe je front-end talen HTML en CSS -die de basis van het web vormen- kunt gebruiken. Voor de back-end ontwikkeling leer je de Python die je gebruikt om je eerste webapplicatie te maken en om deze online te zetten op een server hosting provider.

De cursus is een bron van onschatbare waarde in de wereld van coderen. Je leert niet alleen de ins en outs van webdevelopment maar werkt tijdens de praktijkgerichte lessen ook aan meer dan 20 verschillende projecten. Ben je klaar voor je eerste codeerervaringen als programmeur?

enter image description here

Goed om te weten

 • Niveau: beginners
 • Talen: basiskennis Engels
 • Lessen: 24 (elk 1,5 uur)
 • Duur: 12 weken
 • Tijd: 18.30 tot 20.00 uur
 • Aantal deelnemers: max. 15 personen
 • Benodigdheden: eigen laptop (met min. 4GB RAM)
 • Veel goesting én een ninja-mentaliteit ;)

Programma

In deze cursus 'Webdevelopment 1' leer je de basisbeginselen van webdevelopment en hoe je deze zelf kan toepassen. De 24 lessen worden opgedeeld in drie delen:

 • Deel 1: Front-end HTML en CSS
 • Deel 2: Basisprincipes Python (basis)
 • Deel 3: Back-end Python (gevorderd)

Front-end HTML en CSS: Tijdens het eerste deel krijg je een duidelijk idee van de basiskennis en hoe webdevelopment eigenlijk in elkaar zit. We focussen op twee van de belangrijkste opmaaktalen, namelijk HTML en CSS. Deze worden gebruikt om de voorkant/front-end van een website te ontwikkelen. Na de theorie, ga je zelf aan de slag. Je bouwt een eigen CV op als programmeur met de online interface tool GitHub. Ook verken je het populaire CSS-framework Bootstrap.

Basisprincipes Python: Na enkele lessen heb je de opmaaktalen onder de knie. Tijd om aan de slag te gaan met Python: eén van de populairste en toegankelijkste programmeertalen die er bestaan dankzij haar ongecompliceerde en elegante syntaxis. Python kan veel zeggen met weinig "woorden". De gebruiksvriendelijkheid maakt dat deze codetaal de favoriet is van veel experts. Binnenkort ook die van jou?

Back-end Python: In het laatste deel ga je nog dieper in "the dark" en kom je terecht bij de back-end van websites. Tijdens de cursus ontrafel je hoe, wat en waar deze ontwikkeld worden. Al doende leer je te werken in Python door een eigen website op te zetten. Daarnaast zal je een web-app uploaden met Google App Engine Hosting en Datastore. En daar stopt het niet...

...kom zelf de uitdagende wereld van het programmeren ontdekken!

Waarom deze cursus volgen?

Na het volgen van de cursus 'Webdevelopment 1' ben je in staat om websites te coderen, ontwerpen, bouwen en onderhouden. Zowel de technische functionaliteiten van HTML als de creatieve vormgeving van CSS zal je onder de knie hebben. Als je eenmaal weet hoe je in één taal moet programmeren, is het gemakkelijk om over te schakelen naar een andere, omdat de principes van programmeren in elke codetaal bijna hetzelfde zijn.

Tijdstip

De cursus bestaat uit twee sessies per week en duurt 12 weken. Elke sessie duurt 1,5 uur. Je zal dus wekelijks 3 uur coderen. De lessen vinden telkens plaats van 18.30 tot 20.00 uur. De begintijden kunnen nog lichtjes wijzigen op vraag van de studenten.

Aanwezigheid

We raden onze studenten aan om elke les bij te wonen. Mocht dit toch eens niet lukken, geen nood. Je krijgt toegang tot het Student Dashboard waar je zicht hebt op alles lessen: kan je de les thuis zelf bestuderen. Er zijn ook vijf herhalingslessen voorzien om je de mogelijkheid te bieden sessies in te halen. Daarnaast is er ook een forum waarop je al je vragen kan stellen aan de instructeur.

Is deze cursus iets voor mij?

 • Je hebt geen voorafgaande codeerervaring nodig, wel een grote dosis interesse én goesting om te leren.
 • Coding is een skill die je moet onderhouden. Weet dat je buiten de lesuren ook tijd moet maken om te oefenen en jezelf te perfectioneren.
 • Webdevelopment 1 is een stoomcursus in programmeren. Dit wil zeggen dat we het tempo erin houden - ninja-style! Een gezonde portie motivatie is dus belangrijk!
 • Je beschikt over een eigen laptop (min. 4GB RAM).
 • Een basiskennis van het Engels is nodig om de syllabus te gebruiken.

Prijs

Aan alle software hangt een prijskaartje, zo ook aan deze cursus. Geen paniek, we hebben geen moeilijke codes en formules gebruikt, gewoon drie niveaus. Als je er snel bij bent, dan betaal je het minst:

 • Early Bird: 799,00 EUR (geldig tot 1 maand voor start)
 • Normale prijs: 1039,00 EUR (geldig tot 1 week voor start)
 • Last minute: 1599,00 EUR (geldig tot 1 dag voor start)

Betaling

Zodra de datum vast staat, kan je je inschrijven. Is er nog geen datum bekend? Dan kan je alvast je plaats reserveren op onze wachtlijst. Vanaf de datum geprikt is, komt er een e-mail jouw kant uit.

Is je inschrijving nadien compleet dan ontvang je de factuur. Deze moet binnen de week betaald worden. We hanteren het first come, first serve principe. Wees er dus snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Mocht het niet lukken om het volledige bedrag in één keer over te maken, dan kan je betalen over twee termijnen:

 • 50% betaal je voor de start van de cursus (min. 2 dagen)
 • 50% betaal je na de start van de cursus (max. 1 maand)

Wat na de cursus?

Na het beëindigen van de cursus begint het voor jou pas! Onze SmartNinja-cursussen vergroten je kansen binnen de IT-wereld! We werken nauw samen met verschillende IT-bedrijven en geven hen regelmatig een lijst met de meest geschikte studenten door. Ook brengen ze ons op de hoogte van aankomende vacatures, misschien zit er wel iets voor jou tussen?

Vragen?

Is er iets niet duidelijk of twijfel je over welke opleiding je best volgt? Contacteer ons, we helpen je graag verder. Wil je meer weten over de SmartNinja-cursussen, schrijf je dan zeker in voor de infosessie. Tot snel!


Bedragen

Kostprijs van de cursus* Beschrijving Uiterste betaaldag
799,00 EUR Early bird Dit bedrag is geldig tot 02.08.2019
1039,00 EUR Normale prijs Dit bedrag is geldig tot 26.08.2019
1599,00 EUR Last minute Dit bedrag is geldig tot 02.09.2019

* Alle bedragen zijn inclusief BTW.


Schrijf je in voor de cursus

Door jouw inschrijving accepteer je de algemene voorwaarden van de SmartNinja Coding School.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!