Onze cursussen

Kies hier wat je graag wil leren

Webdevelopment 1

Antwerpen 02.09.2019 - 20.11.2019

Over de cursus

De cursus programmeren geeft je een bron aan onschatbare waarde in de wereld van coderen. Niet enkel leer je de ins en outs van webdevelopment, je wordt ook aan het werk gezet. Tijdens praktijkgerichte lessen werk je aan meer dan 20 verschillende projecten die je eerste codeerervaring worden! Word dit je eerste stap tot een echte programmeur?

enter image description here

Goed om te weten

 • Niveau: beginners
 • Talen: basiskennis Engels
 • Lessen: 24 (elk 1,5 uur)
 • Duur: 12 weken
 • Tijd: 18.30 tot 20.00 uur
 • Aantal deelnemers: max. 15 personen
 • Benodigdheden: eigen laptop (met min. 4GB RAM)
 • En veel goesting

Programma

In deze cursus programmeren 1 leer je enkele basisbeginselen van webdevelopment alsook hoe je het zelf kan toepassen. De 24 lessen worden opgedeeld in drie delen:

 • Deel een: HTML en CSS
 • Deel twee: Python (basis)
 • Deel drie: Python (gevorderd)

Front-end: HTML en CSS Een goede basiskennis van hoe webdevelopment eigenlijk in elkaar zit, is cruciaal. In het eerste deel leer je twee van de belangrijkste opmaaktalen, namelijk HTML en CSS. Deze worden gebruikt om de voorkant/front-end van een website te ontwikkelen. Naast een portie theorie, ga je zelf aan de slag. Je bouwt een eigen CV op als programmeur met de online interface tool GitHub. Ook verken je het populaire CSS-framework Bootstrap.

Basisprincipes Python Na enkele lessen heb je de opmaaktalen onder de knie. Tijd om dan aan de slag te gaan met Python. Dit is één van de populaire en toegankelijke programmeertalen die er bestaan dankzij de ongecompliceerde en elegante syntaxis. Klinkt dit Chinees? In andere woorden: Python kan met weinig veel zeggen. De gemakkelijke omgang en gebruiksvriendelijkheid ervan maakt dat Python zeer geliefd is. Nu nog bij jou!

Back-end: Python Je gaat zelf aan de slag met Python om de vele beweringen (al dan niet) te bevestigen. In het laatste deel ga je ook dieper in de dark en kom je terecht bij de back-end van websites. Tijdens de cursus ontrafel je de hoe, wat en waar deze ontwikkeld worden. Al doende leer je zelf back-ends te programmeren door een eigen website op te zetten. Daarnaast zal je een web-app uploaden met Google App Engine Hosting en Datastore. En daar stopt het niet. Kom het voor jezelf ontdekken!

Waarom deze cursus volgen?

Na het volgen van deze cursus programmeren 1 zal je in staat zijn om websites te coderen, ontwerpen, bouwen en onderhouden. Zowel de technische functionaliteiten van HTML als de creatieve vormgeving van CSS zal je onder de knie hebben.

Prijs

Aan alle software hangt een prijskaartje, zo ook deze cursus. Geen paniek, we hebben geen moeilijke codes en formules gebruikt, gewoon drie niveaus. Als je er snel bij bent, dan betaal je het minst:

 • Early Bird: 799,00 EUR (geldig tot 1 maand voor start)
 • Normale prijs: 1039,00 EUR (geldig tot 1 week voor start)
 • Last minute: 1599,00 EUR (geldig tot 1 dag voor start)

Tijdstip

De cursus duurt 12 weken en is verdeeld in twee sessies per week. Elke sessie is 1,5 uur. Je zal dus wekelijks 3 uur coderen. De lessen vinden telkens plaats van 18.30 tot 20.00 uur. De begintijden kunnen nog lichtjes wijzigen op vraag van de studenten.

Aanwezigheid

We raden alle student aan om elke les bij te wonen. Mocht dit toch niet lukken, dan zal je vooruitgang niet crashen. We stellen een Student Dashboard beschikbaar met het lesmateriaal. Je kan dan op elk moment de gemiste lessen inhalen. Als iets niet duidelijk is dan kan je via ons forum instructeurs vragen stellen.

Voorwaarden

 • Je hebt geen voorafgaande codeerervaring nodig, maar wel een grote dosis nieuwsgierigheid en goesting.
 • De cursus is praktijkgericht wat maakt dat de lessen intensief zijn. Voldoende motivatie is nodig om aandachtig te zijn.
 • Je neemt een eigen laptop mee (min. 4GB RAM).
 • Een basiskennis van het Engels is nodig om de syllabus te gebruiken.

Betaling

Na je inschrijving via ons registratieformulier ontvang je een factuur die binnen de week betaalt moet worden. We hanteren de first come, first serve principe. Hoe sneller, hoe beter want de plaatsen zijn beperkt.

Mocht het niet lukken om het volledige bedrag over te maken, dan kan deze verdeeld worden over twee termijnen:

 • 50% betaal je voor de start van de maand
 • 50% betaal je na de start van de cursus (max. 1 maand)

Wat na de cursus?

Na het beëindigen van de cursus stop het niet. We werken nauw samen met verschillende IT-bedrijven en geven hen regelmatig een lijst met de meest geschikte studenten. Ook brengen ze ons op de hoogte voor aankomende vacatures. Deelname aan een SmartNinja-cursus vergoot enkel je kansen!

Vragen?

Is er iets niet duidelijk of ben je niet zeker van je keuze? Schrijf ons een e-mail. Wil je graag op de hoogte blijven van SmartNinja’s cursussen, bezoek dan onze infosessie.


Bedragen

Kostprijs van de cursus* Beschrijving Uiterste betaaldag
799,00 EUR Early bird Dit bedrag is geldig tot 02.08.2019
1039,00 EUR Normale prijs Dit bedrag is geldig tot 26.08.2019
1599,00 EUR Last minute Dit bedrag is geldig tot 02.09.2019

* Alle bedragen zijn inclusief BTW.


Schrijf je in voor de cursus

Door jouw inschrijving accepteer je de algemene voorwaarden van de SmartNinja Coding School.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!