Onze cursussen

Kies hier wat je graag wil leren

Webdevelopment 1

In de Web Development opleiding leer je websites en webapplicaties te ontwikkelen, van front-end (HTML & CSS) tot met back-end (Python)

Antwerpen 03.03.2020 - 21.05.2020

Looptijd: 24 Lesdagen (dinsdag & donderdag) | 3 Uur | Avondlessen | Niveau: Beginners

Inhoud van de opleiding

De opleiding Web Development heeft als doel om je te leren denken als een programmeur. Je maakt kennis met alle onderdelen van software applicaties. De opleiding Web Development 1 bestaat uit volgende onderdelen:

 • HTML en het Internet
 • CSS introductie
 • CSS Layouts
 • Bootstrap
 • Git and GitHub
 • Python introductie
 • Variabelen
 • Condities en loops
 • Data in een bestand opslaan
 • Lijsten en Bibliotheken
 • Functies
 • Object geörienteerd programmeren (OOP)
 • Pip
 • Introductie tot backend web development
 • Web servers, cloud & Jinja
 • HTTP requests & Cookies
 • Databases
 • Authenticatie
 • Automated testing
 • API & JSON

Bij het programmeren is het belangrijk om wat je hebt geleerd in praktijk te brengen om de kennis goed te doorgronden en vast te houden. We hechten daarom veel belang aan praktische oefeningen waarmee je je kennis kan verdiepen en uitbreiden. Je wordt tijdens de cursus ondersteund door onze docenten en je kan direct vragen stellen als er iets niet duidelijk is. Aan het einde van elke les zijn er telkens twee of drie oefeningen, in totaal maakt u een 20-tal verschillende programmeerprojecten. Dit helpt u om in de toekomst uw eigen programma's te schrijven.

Reserveer mijn plaats!

Cursus Web Development Overzicht

Wist je dat

Web Development een verzamelnaam is die wordt gebruikt voor alles wat met het realiseren van een website te maken heeft. Hieronder verstaan we: webdesign, client-side en server-side-programmeren en beheer van webservers. Er zijn heel wat talen waarin geprogrammeerd kan worden. SmartNinja leert je programmeren aan de hand van Python. Lees in deze blog meer over 6 programmeertalen en hun toepassingen.

De opleiding WebDevelopment is onze meest complete opleiding. Deze opleiding bestaat uit verschillende onderdelen die je als aparte korte opleidingen kan volgen. De cursus HTML & CSS introduceert je tot de taal van het web en zorgt er voor dat je een eigen website kan bouwen en aanpassen. Met Python gaan we een schakelen we een niveau hoger, je leert echt programmeren. Elke website heeft een database nodig om gegevens op te slaan, na het programmeer gedeelte ga je aan de slag met MySQL en leer je databases bouwen en onderhouden in de cursus databases - SQL. Als laatste onderdeel leer je in de cursus JavaScript hoe je dynamische applicaties en websites bouwt.

Deze IT skills zijn een absolute meerwaarde op je cv of als je verder wil in de IT-sector. Bekijk hier de ervaring van één van onze alumni:

Reserveer mijn plaats!

SmartNinja's visie

In het traditionele denken ga je naar een school of kies je voor een langere opleiding om te leren programmeren. We zien meer en meer dat talent belangrijker wordt dan diploma's in de programmeerwereld. SmartNinja biedt je de kans om je programmeertalent snel te ontwikkelen. Bovendien kunnen wij je in contact brengen met één van onze IT partners die constant nieuw programmeertalent zoeken.

Het doel van de opleiding Webdevelopment is dus om jou te leren denken als een programmeur. We hebben niet de intentie om je urenlang te laten luisteren naar saaie theorie. SmartNinja is er van overtuigd dat talent belangrijker is dan diploma's en in onze kleine lesgroepen en met persoonlijke begeleiding van onze ervaren lesgevers ga je snel vooruit. Ben je niet zeker of programmeren wel iets voor jou is? Lees in deze blog de 8 belangrijkste eigenschappen van programmeurs. Of lees het e-book "word professioneel programmeur in vijf stappen" waarin je te weten komt welke talenten je nodig hebt als programmeur.

Wil je graag een opleiding binnen je bedrijf organiseren? Lees meer over onze incompany trainingen.

Programma

In de WebDevelopment 1 opleiding leer je de basisbeginselen van programmeren voor het web alsook hoe je het zelf kan toepassen. De 24 lessen worden opgedeeld in drie delen:

 • Deel één: HTML en CSS
 • Deel twee: Introductie tot Python
 • Deel drie: Backend met Python

1. Front-end: HTML en CSS

Een goede basiskennis van hoe webdevelopment eigenlijk in elkaar zit, is cruciaal. In het eerste deel leer je de twee belangrijkste frond-end opmaaktalen, namelijk HTML en CSS. HTML en CSS worden gebruikt om de voorkant (front-end) van jouw website te ontwikkelen. Naast een stukje theorie, ga je zelf direct aan de slag. Je bouwt een eigen CV op als programmeur met GitHub. Ook verken je het populaire CSS-framework Bootstrap.

2. Basisprincipes Python

Na enkele lessen front-end is het tijd om dan aan de slag te gaan met Python. Dit is één van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen die er bestaan dankzij de ongecompliceerde en elegante syntaxis waarmee we bedoelen dat je met Python veel kan met weinig code. De gemakkelijke omgang en gebruiksvriendelijkheid van Python maakt dat deze programmeertaal zeer geliefd is bij webontwikkelaars.

3. Back-end: Python

Je gaat zelf aan de slag met Python en kom je terecht bij de back-end van websites. Al doende leer je zelf een back-end te programmeren door een eigen website op te zetten. Je zal een web-app uploaden met Google App Engine Hosting en Datastore. En daar stopt het niet. Kom het voor jezelf ontdekken!

Waarom de cursus web development volgen?

Na het volgen van Webdevelopment 1 ben je in staat om websites en webapplicaties te ontwerpen, bouwen en onderhouden.

Reserveer mijn plaats!

Deze opleiding is voor mij, wanneer ...

Je de basis van het programmeren onder de knie wil krijgen met begeleiding van ervaren programmeurs en je wil leren denken als een programmeur. Je leert immers zelfstandig programmeerproblemen op te lossen. Met de opleiding Web Development 1 & 2 brengen we je alle nodige informatie bij om jou klaar te stomen tot een volwaardige junior programmeur.

Wat als ik een les niet kan bijwonen?

Maak je geen zorgen! Alle studenten hebben toegang tot ons studentendashboard, waar ze een overzicht hebben van alle lessen. Als je één les mist, is er geen probleem, want je kunt de gemiste les thuis zelfstandig bekijken en uitvoeren. Er is ook een forum waar de lesgevers de vragen van cursisten beantwoorden.

Goed om te weten

 • Aantal deelnemers: max. 12 personen
 • Benodigdheden: eigen laptop (min. 4GB RAM) en véél goesting

Prijs

De prijs voor de Web Development 1 cursus bedraagt 2.077,00 EUR. Registreer je nu aan het Early-Bird tarief van 1.038,00 EUR en profiteer van 50% korting

Betaling in termijnen

De cursus kan in twee termijnen worden betaald: 50% van het bedrag is verschuldigd vóór het begin van de cursus, de resterende 50% tegen het midden van de cursusperiode.

Wanneer gaat de cursus door?

De opleiding start 03 maart.

Inschrijven

Je bent pas officiëel ingeschreven na ontvangst van betaling. Een gratis annulering is mogelijk tot 7 dagen voor aanvang van de cursus. Als u daarna annuleert, worden de volledige deelnamekosten plus btw in rekening gebracht.

Vragen?

Is er iets niet duidelijk of ben je niet zeker van je keuze? Contacteer ons. Wil je graag meer weten over de andere SmartNinja cursussen meld je dan hier aan voor onze eerstvolgende infosessie waar we al jouw vragen beantwoorden.

Wacht niet langer en meld je nu aan! Pre-registratie is niet bindend voor enige betaling ;-)

Schrijf je nu snel in op de opleiding Web Development bij SmartNinja Antwerpen


Bedragen

Kostprijs van de cursus* Beschrijving Uiterste betaaldag
1038,00 EUR Early bird -50% Dit bedrag is geldig tot 24.02.2020
1869,00 EUR Late Bird -40% Dit bedrag is geldig tot 02.03.2020
2077,00 EUR Normale prijs Dit bedrag is geldig tot 03.03.2020

* Alle bedragen zijn inclusief BTW.


Schrijf je in voor de cursus

Belangrijk: De cursusprijs voor bedrijven bedraagt 2077,00 EUR.

Door jouw inschrijving accepteer je de algemene voorwaarden van de SmartNinja Coding School.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

WhatsApp